ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΤΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ!

Κατά την περίοδο των διακοπών, οι άνθρωποι ψάχνουν απεγνωσμένα για τη τροφή που θα ικανοποιήσει την όρεξή τους για  γλυκό, χωρίς να προσθέσουν επιπλέον εκατοστά γύρω από μέση τους.
Η Στέβια θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η απάντηση, όχι μόνο για την απώλεια βάρους και τη συντήρηση, αλλά και για πολλά άλλα προβλήματα υγείας. Η φυσική γλυκαντική ουσία, που ονομάζεται Στέβια, γίνεται από τα φύλλα του φυτού Στέβια και κατάγεται από την Παραγουάη.
Είναι μια νέα φυσική γλυκαντική ουσία που εξάγεται από τα φύλλα της Στέβια. Έχει υψηλή γλυκύτητα με εξαιρετικά όμως χαμηλή θερμιδική αξία. Η γλυκύτητα της είναι 200-300 φορές μεγαλύτερη από αυτή της ζάχαρης και η θερμιδική της αξία είναι 1/300 από της ζάχαρης.
Μέσα από μελέτες και έρευνες, η Στέβια έχει αποδειχθεί ότι είναι χωρίς τοξικές παρενέργειες και επιπτώσεις, μη-καρκινογόνο και είναι ασφαλές να καταναλωθεί.
Εάν λαμβάνεται συχνά, μπορεί να αποτρέψει πολλές παθήσεις, όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, ο διαβήτης, η παχυσαρκία, οι καρδιακές παθήσεις και φθορά των δοντιών, κλπ.
Η Στέβια μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευρέως σε τρόφιμα, ποτά και ποτά, φάρμακα, χημικά προϊόντα για καθημερινή χρήση, την οινοποίηση, τα καλλυντικά, αρώματα κλπ.
Η ανθεκτικότητά της σε υψηλές θερμοκρασίες , επιτρέπει την χρήση της σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών όπως:
• Ποτά (καφές, αναψυκτικά, σε φυσικό χυμό λεμονιού ανακατέψτε νερό και προσθέστε μια δόση Στέβια για ένα  δροσιστικό και χαμηλό σε θερμίδες ρόφημα).
• Γάλα και προϊόντα γαλακτοκομίας
• Είδη ζαχαροπλαστικής και στα φαγητά ( Για παράδειγμα, η σπιτική σάλτσα  μπορεί εύκολα να γλυκαίνεται με Στέβια)
• Δημητριακά πρωινού, σούπες, κονσέρβες, κλπ.
Στέβια δεν είναι μόνο ευεργετική για την απώλεια βάρους. Υπάρχουν πολλά άλλα οφέλη από τη χρήση Στέβια.
• Συμβάλλει στην μείωση της αρτηριακής πίεσης
• Η χρήση της δεν επιβαρύνει τα δόντια
• Συμβάλλει στη μείωση σακχάρων στο αίμα
• Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα που πάσχουν από διαβήτη.

Ο διαβήτης είναι μια πάθηση η οποία θα πρέπει να παρακολουθείται και να αντιμετωπίζεται από ειδικευμένο ιατρό.
Ωστόσο, η Στέβια μπορεί να αποτελέσει μέρος μιας υγιεινής διατροφής για τα άτομα με προβλήματα σακχάρου στο αίμα, διότι όπως προαναφέραμε η χρήση της δεν αυξάνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

 

http://www.ellinikanea.gr