ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ, ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΩΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ ΠΟΥ «ΕΧΤΙΣΑΝ» ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΦΗΜΕΣ

Το μέγα ζήτημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων δια της μεθόδου «copy – paste» φέρνει στην επιφάνεια με ανακοίνωση του το Γραφείο επί των αιρέσεων της Ι. Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού. Αφορμή στάθηκε δημοσίευμα το οποίο έχουν αναπαραγάγει δεκάδες ιστοσελίδες, σύμφωνα με το οποίο το υπουργείο Παιδείας έχει δώσει άδεια για την κατασκευή του πρώτου σατανιστικού ναού στην Ελλάδα, στην περιοχή της Κηφισιάς.

«Σχετικά με πρόσφατο δημοσίευμα που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, σύμφωνα με το οποίο έχει δοθεί έγκριση από «τις αρμόδιες αρχές» για κατασκευή μνημείου στην Κηφισιά από αποκρυφιστική σέκτα, το Γραφείο επί των αιρέσεων της Ι. Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού ενημερώνει ότι κατόπιν επικοινωνίας με τον Δήμο Κηφισιάς και το Τμήμα ετεροθρήσκων και ετεροδόξων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ουδέποτε έγινε τέτοιο αίτημα ούτε και βεβαίως δόθηκε σχετική άδεια» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Μητροπόλεως.

Στην ανακοίνωση συμπληρώνεται οτι «Πρόκειται περί διαδικτυακής φάρσας για την πραγματοποίηση της οποίας οι δημιουργοί της στοιχηματίζουν στον ερασιτεχνισμό των ποικίλων «ειδησεογραφικών» ιστοχώρων, που αναπαράγουν οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει αίσθηση, χωρίς τον αυτονόητο έλεγχο.

Οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και κριτικοί στην διαδικτυακή ενημέρωσή μας, καθώς η παραπληροφόρηση προκαλεί αποπροσανατολισμό, σύγχυση και άκαιρο συναγερμό. Μεθοδευμένα δε και κατ’ επανάληψη χρησιμοποιείται από ολοκληρωτικούς μηχανισμούς ως βασικό εργαλείο για τη διάβρωση του κοινωνικού ιστού και χειραγώγηση (προπαγάνδα), ενώ εύκολα μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφική καχυποψία, την ιδεοληψία και μανία, την απομόνωση, ήτοι εκμηδένιση του ανθρωπίνου προσώπου» καταλήγει.

Πηγή: http://orthodoxia.info/