ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΡΗΣ-ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ενωμένη Ρωμηοσύνη, το Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 19:00 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της περιφερειακής ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, παρουσίασε το νέο της βιβλίο, υπό τον τίτλο, ’’Δημήτρης Μακρής- ο κλέφτης του Ζυγού’’.

Το βιβλίο αυτό εγκαινιάζει την νέα εκδοτική σειρά του σωματείου, ‘’Ἱστοριομνημοσύνη΄΄.

Ουσιαστική και βασική  στόχευση των εκδόσεων της Ἱστοριομνημοσύνης είναι αφενός η προβολή της ιστορικής εξέλιξης της Ρωμηοσύνης και αφετέρου η ανάδειξη του βάθους της (ιστορικού, πνευματικού). Στα πλαίσια αυτά το σωματείο, «ἐπέλεξε νὰ προβεῖ στὴν ἔκδοση ἑνὸς βιβλίου γιὰ ἕναν ἥρωα τοῦ 1821, ενός ἥρωα τῆς Ἐθνικῆς μας παλιγγενεσίας, καὶ μάλιστα τον κατ’ ἐξοχὴν ὑπερασπιστὴ τοῦ Μεσολογγίου στὴν περίοδο τῆς Πολιορκίας του. Ο καπετάνιος Δημήτρης Μακρής, συμβολίζει τον ἡρωικότερο τῶν ἁγνῶν ἀπελευθερωτῶν, τον ἁγνότερο τῶν ἡρώων καὶ τον ἀφανέστερο τῶν ἐνδόξων».

Στην παρουσίαση παραβρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης και Ποιμενάρχης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς, όπου και άνοιξε την εκδήλωση, καθώς και ο διοικητής του Πυροσβεστικού σώματος Μεσολογγίου. Το βιβλίο προλόγισαν από την Ενωμένη Ρωμηοσύνη ο Δημήτρης Μπόκας, από τις Ιστορικές εκδόσεις του σωματείου ο Ιάκωβος Τρικαλιώτης και ο συγγραφέας του βιβλίου Ιωάννης Μακρής.

Η Ενωμένη Ρωμηοσύνη οφείλει να εκφράσει τις ευχαριστίες της προς την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας καθώς και στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ Μετεώρων,  για την ευλαβική προσφορά τους, χάρη  στην οποία κατέστη δυνατή η έκδοση του βιβλίου για τον εθνικό μας ήρωα  ‘’Δημήτριο Μακρή΄΄. Επίσης το σωματείο οφείλει ιδιαιτέρες ευχαριστίες στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας), στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσολογγίου – Ναυπακτίας, στους τοπικούς συλλόγους και σωματεία που στήριξαν αυτή την προσπάθεια, καθώς και στον Αχελώο TV. Τέλος ευχαριστεί όλους τους κατοίκους της Ιεράς Πόλης του Μεσολογγίου και της ευρύτερης περιφερείας που αγκάλιασαν το νέο βιβλίο και έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση.

 

Το βιβλίο μπορεί να το προμηθευτεί κανείς από Τα γραφεία της Ενωμένης Ρωμηοσύνης Μοναστηρίου 225, Μενεμένη, ΤΚ 54628, Θεσσαλονίκη τηλέφωνο: 2310552207, τηλεομοιότυπο: 2310552209 Διεύθυνση στό διαδίκτυο: www.enromiosini.gr Ἠλεκτρονικό ταχυδρομεῖο: contact@enromiosini.gr

Για διάθεση και παραγγελία βιβλίων στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, στα βιβλιοπωλεία: Ανδριόπουλος, Χαριλάου Τρικούπη 14, Πολύπλευρο, Τσαρούχης Νικόλαος, Τρικούπη Χαριλάου 2 και κατόπιν επικοινωνίας με τους Ιωάννη Μακρή, Αγίου Αθανασίου 107 και Δημήτρη Μυλωνά τηλ. 6977441388.

Οι φωτογραφίες της εκδήλωσης προέρχονται από την εφημερίδα ΑΧΜΗ (www.aixmi-news.gr) και την ηλεκτρονική σελίδα ( http://www.evinochori.gr/) όπου και ευχαριστούμε για την ευγενική παραχώρηση τους.