Άρης Σερβετάλης: «Ήμουν σε τέλμα και η ορθοδοξία μου έδωσε απαντήσεις για το νόημα της ζωής»

Ο Άρης Σερβετάλης έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη», όπου μίλησε για την ορθοδοξία και το νόημα της ζωής του, τη δύναμη του όχλου, αλλά και για τη σύντροφο της ζωής του.

 

«Ως νέος δεν ήθελα να κάνω κάτι επαγγελματικά, ήθελα απλά να περνώ ωραία χωρίς στόχο και αυτό έχει μια επικινδυνότητα. Όταν τελειώνεις το σχολείο, μπαίνεις σε διάφορα πράγματα και καταχρήσεις, πέρασα από αυτά, αλλά η ενασχόλησή μου με το θέατρο, ήταν λυτρωτική. Εάν δεν υπήρχε το θέατρο, ίσως και να έπαιρνα κάποιον άλλο δρόμο που μπορεί να μην ήταν και ευχάριστος», δήλωσε αρχικά ο Άρης Σερβετάλης.

Για την τηλεοπτική επιτυχία που γνώρισε με τη σειρά «Είσαι το ταίρι μου» ο Άρης Σερβετάλης σχολίασε: «Η δύναμη της τηλεόρασης είναι τεράστια, ήταν επιθετικό αυτό που συνέβη με το “Είσαι το ταίρι μου”, υπήρχε έλξη για τον κόσμο και δεν μπορούσα να το διαχειριστώ. Ήρθαν προτάσεις παρόμοιες με το “Είσαι το ταίρι μου” και εγώ τότε πήρα μια απόσταση, εξαφανίστηκα. Δούλεψα για ένα χειμώνα σε μια μάντρα πλοίων, όπου φτιάχναμε καταστρώματα και καμπίνες, συντηρούσαμε τα σκάφη που έβγαιναν το καλοκαίρι».

 
Για την αποχώρησή του από τη θεατρική παράσταση «Ρινόκερος», η οποία σχολιάστηκε έντονα το φθινόπωρο του 2021, ο Άρης Σερβετάλης ανέφερε: «Η στάση μου ήταν συνειδητή, δεν ήθελαν να μπω στο διαχωρισμό «εμβολιασμένοι και μη», ανακοίνωσα αυτό που είχα ήδη προαναγγείλει στην παραγωγή και αποχώρησα. Αποδείχτηκε ότι τελικά δεν είμαστε τόσο ελεύθεροι, γιατί αν ένας πει κάτι αντίθετο από τη γενικότερη κοινή άποψη, δεν γίνεται αποδεκτό στην πράξη. Δεν είμαστε τόσο ελεύθεροι όσο θέλουμε να πιστεύουμε ότι είμαστε, γιατί όλοι μιλάμε για τα δικαιώματα των ανθρώπων και την ελευθέρια λόγου».

 

«Ας πει ο καθένας την άποψή του, δεν με ενοχλεί καθόλου, με στεναχώρησε όμως, όταν έγινε από ανθρώπους που ήταν πιο κοντά επαγγελματικά και πιο ουσιαστικά. Με στεναχώρησε το γεγονός ότι, ενώ τα πράγματα ήταν εξαρχής ξεκάθαρα, ξαφνικά δεν ήταν ξεκάθαρα και όλο αυτό ήταν περίεργο. Δεν θέλω να το ξεχάσω, γιατί ήταν τόσο αποκαλυπτική αυτή η περίοδος, ήταν μάθημα ζωής ως προς τη δύναμη του όχλου. Ακόμη και αντίθετη άποψή να έχει κάποιος, στο τέλος θα πάρει το μέρος του όχλου, γιατί ο όχλος είναι πολύ δυνατός», πρόσθεσε ο ηθοποιός.

Για την σχέση του με την πίστη και τον Θεό ο Άρης Σερβετάλης τόνισε: «Ο άνθρωπος είναι κατασκευασμένος να πιστεύει, γνωρίζοντας την Ορθοδοξία. Άλλαξα ως άνθρωπος, βλέπω τη ζωή με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο. Η Ορθοδοξία δεν είναι θρησκεία, είναι αποκάλυψη, όταν κάποιος φτάνει σε σημείο που δεν έχει να πιαστεί από κάπου, έρχεται η πρώτη γνωριμία με τη θρησκεία».

 

«Ήμουν σε τέλμα λόγω καταστάσεων, και σε αυτή τη δύσκολη περίοδο ψάχνεις να βρεις τι είναι αυτό που θα δώσει νόημα στη ζωή σου. Η ορθοδοξία μου έδωσε απαντήσεις για το νόημα της ζωής, μου απαντήθηκαν πράγματα πολύ βασικά για την ψυχοσύνθεσή μου. Ανακάλυψα τη θρησκεία μέσω ενός ιερομόναχου, αν και στις μέρες μας υπάρχει ο προσωπικός ψυχολόγος, εμένα ψυχαναλυτής μου είναι ο πνευματικός μου», ανέφερε στο τέλος. 

Ετικέτες - Σχετικά Θέματα