ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Ε.ΡΩ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ (Σ.Σ.Ε.)

DSC06593

Την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015 έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (Σ.Σ.Ε) προγραμματισμένη εκδήλωση-αφιέρωμα της Ε.Ρω προς τιμήν του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος και Ιδρυτή της Σ.Σ.Ε Ιωάννη Καποδίστρια. Η εξαιρετική αυτή εκδήλωση, η οποία εστέφθη από απόλυτη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της ακαδημαϊκής επιμόρφωσης των Ευελπίδων και περιελάμβανε:

α) Σύντομη ενημέρωση-παρουσίαση της Ε.Ρω από τον εκπρόσωπό μας Υπτγο ε.α Ανδρέα Μπλάνο

β) Ομιλία της αν. Καθηγήτριας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κας Μαρίας Μαντουβάλου με τίτλο: ” Ο Ιωάννης Καποδίστριας ως πρότυπο Κυβερνήτου”

γ) Πρώτη παγκόσμια παρουσίαση, σε αποσπάσματα, της νέας ψηφιακής μας παραγωγής (Ε.Ρω και Αχελώος tv) για το βίο και τα έργα του Ιωάννη Καποδίστρια.

Οι Ευέλπιδες και η Διοίκηση της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων απέδειξαν, ότι εν έτει 2015 έχουν ακόμη στην καρδιά τους καλά φυλαγμένα πρότυπα προς μίμηση, σφυρηλατημένα από τις Ελληνορθόδοξες αξίες τους γένους μας, όπως εκείνο του Ιωάννη Καποδίστρια.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η αντιπροσωπεία της Ε.Ρω αποτελούμενη από τους: Ανδρέα Μπλάνο, Βαγγέλη Βεδέ, Τάσο Οικονομόπουλο, Γεώργιο Ρούντα, Ιάκωβο Τρικαλιώτη και Θεόδωρο Καστρινάκη, έτυχε εξαιρετικής υποδοχής, αποδοχής και φιλοξενίας από τη Διοίκηση της Σ.Σ.Ε αλλά και τους Ευέλπιδες, γεγονός που μας γεμίζει ελπίδα, κουράγιο αλλά και μεγάλη ευθύνη να συνεχίσουμε συστηματικά και δυνατά την προσπάθεια μας πιστοί πάντα στις αρχές και αξίες που υπηρετούμε.

 DSC06593 DSC06591 DSC06581 DSC06575 DSC06571 DSC06562 DSC06560